A program alapján közvetlen támogatást biztosítanak a máltai hatóságok

A Bizottság az átmeneti keretszabály alapján 2020. április 22-én jóváhagyta azt az 5,3 millió euró keretösszegű máltai programot, melynek célja a jelenlegi koronavírus járvány elleni védekezés érdekében olyan innovatív megoldások kifejlesztésének támogatása, mint például gyógyszerek és kezelések, orvostechnikai eszközök, kórházi és orvosi berendezések, fertőtlenítőszerek, adatgyűjtő és -feldolgozó eszközök, valamint az egészségügyi hatóságok ajánlásainak jobb terjesztését elősegítő alkalmazások.
 
A támogatási program közvetlen támogatást nyújt azon vállalkozások és állami szervezetek számára, melyek a koronavírussal, vagy más víruskutatással kapcsolatos kutatás-fejlesztési projektet szándékoznak megvalósítani Máltán. A támogatási intenzitás 80-100% között váltakozik a végzett tevékenység típusától és a határokon átnyúló együttműködés meglététől függően. A kutatási eredmények bárki számára szabadon hozzáférhetőek lesznek az Európai Gazdasági Térségben.
 
Az intézkedés az EUMSZ 107 (3) c) pontja alapján és az átmeneti keretszabályban meghatározott feltételek szerint került elfogadásra.
 
A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.