A kedvezményezettek Friuli-Venezia Giulia régió agrárvállalkozásai lesznek

2020. április 21-én a Bizottság jóváhagyta az Olaszország által bejelentett támogatási programot, melynek keretében a Friuli-Venezia Giulia régióban mezőgazdasági, erdészeti és halászati tevékenységet folytató vállalkozások részesülhetnek támogatott hitelekben.

Az 50 millió euró költségvetésű tervezett programban azok a vállalkozások juthatnak támogatáshoz, melyek nehézségekkel küzdenek a koronavírus fertőzés miatt. A hitelekhez pénzügyi vállalkozások közvetítésével juthatnak hozzá a kedvezményezettek.

A program megfelel az átmeneti keretszabálynak, mivel a támogatási összegek nem haladhatják meg az átmeneti keretszabályban rögzített felső határokat, ezen kívül a hitelek futamideje korlátozott, és összegük nem haladja meg a likviditás fenntartásához szükséges összeget.

A Bizottság megállapította, hogy a tervezett intézkedés összhangban van a módosított átmeneti keretszabályban foglaltakkal, tehát az intézkedés összeegyeztethető a belső piaccal az EUMSZ 107. cikk (3) bekezdés b) pontja alapján.

A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.