A kiadvány a közös európai érdeket szolgáló fontos projektekkel kapcsolatos állami támogatási szabályokat gyűjti össze.

Megjelent az Állami Támogatások Joga periodika (ÁTJ) 2022. évi ötödik száma (a kiadvány 2009-es indulása óta a 35. a sorban).

A 2022. évi számok az Andersen Adótanácsadó Zrt. és a Támogatásokat Vizsgáló Iroda szerkesztésében, a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program finanszírozásával jelennek meg.

Az ÁTJ legfrissebb számában a közös európai érdeket szolgáló fontos projektekkel (Important Projects of Common European Interest, IPCEI) kapcsolatos állami támogatási tudnivalók kerültek összefoglalásra. Az IPCEI olyan határokon átnyúló, közös európai érdeket szolgáló projekt, amely kulcsfontosságú ágazatok és technológiák áttörést hozó innovációjaként vagy nagy volumenű infrastrukturális beruházások formájában valósul meg. Az IPCEI lehetővé teszi a tagállamoknak, hogy állami támogatásban részesítsenek projekteket, amelyek nem valósultak volna meg normál piaci körülmények között a túl nagy kockázatuk miatt, de pozitív tovagyűrűző hatásaikból az Unió gazdaságának egésze profitálhat.

A 2022-es számok itt érhetők el.