A támogatási programot az Európai Bizottság az EUMSZ 107. cikk (2) b) pontja alapján hagyta jóvá

Az Európai Bizottság jóváhagyott egy 40 milliárd DKK (körülbelül 5,4 milliárd euró) keretösszegű dán programot, amely vállalkozásonként legfeljebb 60 millió DKK (kb. 8 millió EUR) összegű kompenzációt nyújt a koronavírus járvány által érintett vállalatok számára.

A program alapján azok a vállalkozások lesznek jogosultak kompenzációra, melyek szerepelnek a dán központi cégnyilvántartásban, és bevételeik több mint 40% -kal csökkennek a koronavírus járvány következtében a 2020. március 9. és június 9. közötti időszakban. A dán hatóságok a vállalkozásokat továbbra is terhelő állandó költségeket kompenzálják részben vagy egészben (a forgalomcsökkenés mértékének függvényében).

A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a program összhangban áll az EU állami támogatási szabályaival, különösen az EUMSZ 107. cikke (2) bekezdésének b) pontjával, mivel hozzájárul a koronavírus-járvány dán vállalkozásokra gyakorolt negatív következményeinek enyhítéséhez anélkül, hogy indokolatlanul torzítaná a belső piaci versenyt.

A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.