A 10 millió euró összértékű intézkedés alapján a virágkertészettel foglalkozó vállalkozások részesülhetnek állami támogatásban

Az Európai Bizottság 2020. május 5-i határozatával elfogadott egy újabb, Görögország által bejelentett, a koronavírus-járványra tekintettel bevezetendő állami támogatási intézkedést. A 10 millió eurós költségvetésű program alapján a görög állam a dísznövény-kertészeti ágazat vállalatainak nyújt közvetlen támogatást, azzal, hogy a támogatás mértéke vállalatonként nem haladhatja meg a 100 ezer eurót.

Az intézkedés nyitva áll minden olyan görögországi „virágipari” vállalkozás számára, amelyek a koronavírus-járvány kitörése miatt gazdasági nehézségekbe ütköztek. A legfőbb célkitűzés a járványhelyzet eredményeként átmeneti nehézségekkel küzdő vállalatok likviditásának megőrzése, lehetővé téve számukra tevékenységük fenntartását és folytatását a járvány elmúltával.

A támogatási programot a Bizottság az EUMSZ 107. cikk (3) bekezdés b) pontja és a 2020. március 19-én elfogadott, majd április 3-án módosított átmeneti keretszabály alapján hagyta jóvá.

A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.