A program a mezőgazdasági és az élelmiszeripari ágazat mellett a halászattal és az iskolai étkeztetéssel foglalkozó vállalkozásokat is segíteni fogja

A Bizottság 2020. április 16-án az átmeneti keretszabály alapján jóváhagyta Lettország támogatási programját a koronavírusjárvány által sújtott mezőgazdasági, halászati, élelmiszeripari és iskolai étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások számára. A támogatási program keretében nyújtott közvetlen támogatások vállalati méretkategóriára való tekintet nélkül elérhetőek; a maximális támogatási összeg ágazattól függően 100 ezer és 800 ezer euró között mozog. A program becsült költségvetése 35,5 millió euró.

A program célja, hogy a gazdasági tevékenység visszaeséséből fakadó veszteségek kompenzációja révén segítsen ezeknek a vállalkozásoknak megbirkózni a koronavírusjárvány okozta likviditási problémákkal.

A Bizottság megállapította, hogy a program összhangban van az EUMSZ 107 cikk (3) b) pontjával, és megfelel az átmeneti keretszabályban meghatározott feltételeknek.

A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.