Az 550 millió euró összegű hitel lehetőséget biztosít Németország számára, hogy a Condor légitársaság koronavírus okozta veszteségét kompenzálja.

Az Európai Bizottság 2020. április 27-én jóváhagyta Németország bejelentését. Az elfogadott konstrukció alapján a Condor légitársaság koronavírus okozta veszteségét ellensúlyozzák a német hatóságok államilag garantált hitelnyújtással.
Az intézkedés keretein belül a légitársaság járattörlésekből és módosításokból adódó veszteségének egy részét kompenzálja Németország. Az állami kezességgel fedezett hitelt a német fejlesztési bank (KfW) nyújtja. A támogatás pontos összegét, vagyis a légitársaság által ténylegesen a koronavírus-járvány miatt elszenvedett veszteség összegét a társaság 2020-as pénzügyi adatainak vizsgálatával állapítják meg utólagosan. A számítási módszertant az Európai Bizottságnak előzetesen jóvá kell hagynia, így elkerülhető a Condor légitársaság túlkompenzációja.
A Bizottság megállapította, hogy a tervezett intézkedés összeegyeztethető a belső piaccal az EUMSZ 107. cikk (2) bekezdés b) pontja alapján.
A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.