A 350 milliárd forint összköltségvetésű intézkedés célja, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggésben támogassa a magyar gazdaságot

A Bizottság 2020. április 17-i határozatával elfogadott egy újabb, Magyarország által bejelentett, a koronavírus-járványra tekintettel bevezetendő állami támogatási intézkedést. A 350 milliárd forintos költségvetésű program lehetővé teszi, hogy a koronavírus-járvány által érintett vállalkozások állami támogatásban részesülhessenek vissza nem térítendő támogatások, kölcsönök és tőkebefektetési intézkedések formájában, az uniós strukturális alapok (azaz a jelenlegi Operatív Programok) e célra történő felhasználásával.

A program alapján minden olyan vállalkozás, azaz mikro-, kis- és középvállalkozás, továbbá nagyvállalat előtt nyitva áll, amelyek hozzáférnek az európai strukturális és befektetési alapokhoz, és a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak betudható nehézségekkel küzdenek.

A támogatási programot a Bizottság az EUMSZ 107. cikk (3) bekezdés b) pontja és a 2020. március 19-én elfogadott, majd április 3-án módosított átmeneti keretszabály alapján hagyta jóvá.

A Bizottság sajtóközleménye itt érhető el.