A program jogalapja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelését szolgáló állami támogatási intézkedésekre vonatkozó ideiglenes keretszabály.

Az Európai Bizottság jóváhagyott egy 280 millió eurós költségvetésű magyar támogatási programot, amelynek célja a turisztikai ágazat fenntartható helyreállításának elősegítése. A jóváhagyás jogcíme a COVID-19-járvány negatív gazdasági hatásait enyhítő intézkedéseket lehetővé tevő átmeneti keretszabály. A program keretében kedvezményezettenként legfeljebb 2,8 millió eurós összegű közvetlen támogatás nyújtható. A program lebonyolítója a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Az intézkedés elérhető lesz minden turisztikai ágazatban aktív vállalkozás számára (mint például szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás). A program célja a magánbefektetések ösztönzése, ugyanis a koronavírus-járvány különösen rosszul érintette a turisztikai ágazatot, és a tervezett beruházások jelentős részét nem hajtották végre a pandémia idején.

Az intézkedés kizárólag tárgyi eszközökre és immateriális javakra irányuló beruházásokat támogat, pénzügyi befektetéseket nem. A program alapján 2022. december 31-ig nyújtható támogatás.