A Bizottság meghosszabbította a TCTF 2.1. szakaszának alkalmazhatóságát a mezőgazdasági-, valamint halászati és akvakultúra ágazatokra

Publikálva: 2024. május 3.

A meghosszabbítás nem jár a maximális támogatási összegek növekedésével.

Az Európai Bizottság 2024. május 2-án sajtóközleményben jelentette be, hogy további 6 hónappal, 2024. december 31-ig meghosszabbította az ideiglenes válság- és átállási keret (Temporary Crisis and Transition Framework, TCTF) c. bizottsági közlemény 2.1. szakaszát az elsődleges mezőgazdasági termeléssel foglalkozó vállalkozásokra, illetve a halászati és akvakultúra ágazatokra. A meghosszabbítás nem jár a maximális támogatási összegek emelésével: azok változatlanul 280 ezer euró elsődleges mezőgazdasági termelésre, és 335 ezer euró halászati tevékenységre.

A két ágazatra történő meghosszabbítása az ezen ágazatokban tapasztalható, háború okozta, a tartós piaci zavarok kezelése érdekében szükséges.

A többi ágazatban TCTF 2.1. szakasza szerinti támogatás 2024. június 30- után nem nyújtható.

A módosítással párhuzamosan a Bizottság a mezőgazdasági de minimis rendelet felülvizsgálatát is tervezi, tekintettel az elmúlt évek inflációs nyomására és a jelenlegi háborús gazdasági helyzetre, amely a mezőgazdasági ágazatot érintő magas nyersanyagárakhoz is hozzájárult.

Menü

Főoldal

Navigáció