Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatóságának határozatai két németországi cégnek nyújtott regionális beruházási támogatással kapcsolatban.

Az Európai Bizottság jóváhagyó határozatot hozott a német Hamburger Riener papírgyártó cégnek nyújtott regionális beruházási támogatásról. A Bizottság által jóváhagyott, az uniós állami támogatási szabályokkal , különösen a 2014-2020 közötti időszakban hatályos Regionális állami támogatásokról szóló iránymutatással összeegyeztethető támogatás összege 33 millió euró. A jóváhagyott támogatás azért bír kiemelt relevanciával, mert első ízben került sor a 2014-2020 között hatályos regionális iránymutatás alapján jóváhagyó határozat meghozatalára. 

Egy másik német céget illetően a Bizottság eljárásindító határozat meghozatala mellett döntött, melyben - többek között - azt vizsgálja, hogy a szintetikusszál-iparban tevékenykedő REHAU AG+Co vállalatnak nyújtott 4 millió euró összegű támogatásnak van-e valódi hatása és az alkalmazott termelési eljárás kellően innovatív-e. A történet pikantériája, hogy a beruházás tevékenység áthelyezését érinti, csakhogy a bezárandó gyár svájci székhelyű, amelyre, mint EGT-n kívüli állam, nem vonatkozik a relokációs szabály.

Az angol nyelű sajtóhír ide kattintva érhető el.