Hírek

Az Európai Bíróság ítélete az export tevékenységekhez nyújtott állami támogatásról

Publikálva: 2018. március 2.

Az Európai Bíróság 2018. február 28-án ítéletet hozott az 1998/2006/EK rendelet – EUMSZ 35. cikk – Adókedvezmény formájában nyújtott de minimis támogatás – Az exportra szánt áruk gyártásába való befektetést az adókedvezmény igénybevételéből kizáró nemzeti szabályozása C-518/16. sz. ügyben.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság részletes vizsgálati eljárás indításáról döntött a Polish Regional Railways társasággal szemben

Publikálva: 2018. január 24.

A vasúti társaságnak nyújtott szerkezetátalakítási célú támogatással összefüggésben döntött úgy az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága, hogy részletes vizsgálati eljárást indít a céggel szemben.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent az Európai Bizottság 2016. évi állami támogatásokról szóló jelentése

Publikálva: 2018. január 18.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai főigazgatósága 2018. január 16-án tette közzé a 2016-ban megítélt állami támogatások Scoreboard-ját.

Tovább a teljes cikkre

Az EU új, kereskedelemvédelmi célú szabályozást érintő változásai és első országjelentése

Publikálva: 2017. december 22.

A dömping- és szubvencióellenes szabályozás alkalmazásában új mérföldkőhöz érkezett az EU, egyúttal Kínáról szóló országjelentésében az Európai Bizottság a WTO tagországokból érkező importtal összefüggésben az exportőr ország állami beavatkozásának betudhatóan a nyomott árak által az importpiacokon (EU) okozott versenytorzítás jelentőségével foglalkozik.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság jóváhagyta a MOL Petrolkémia Zrt. tiszaújvárosi beruházására nyújtott támogatást

Publikálva: 2017. október 25.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága jóváhagyó határozatot hozott a társaság beruházásának támogatása ügyében.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság jóváhagyta a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó magyar támogatási programot

Publikálva: 2017. július 12.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó új magyar támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal. A program az Unió energetikai és éghajlat-politikai céljainak megfelelően segíteni fogja Magyarországot a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében a verseny egyidejű megőrzése mellett.

Tovább a teljes cikkre

A Bizottság eljárásindító határozata a lengyel kiskereskedelmi szektornak nyújtott adóelőny ügyében

Publikálva: 2017. július 3.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága eljárásindító határozatot indított a lengyel kiskereskedelmet érintő adószabályzással kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság közleményben hívja fel a figyelmet a tőkehiány kezelésére vonatkozó szabályok alkalmazására a bankszektorban

Publikálva: 2017. június 26.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága közzétette a banki ágazat tőkehiány kezelésére vonatkozó szabályokról a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság jóváhagyta a németországi radioaktív hulladék kezelésére létrehozott pénzügyi alapot

Publikálva: 2017. június 19.

A Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága jóváhagyó határozatban állapította meg, hogy a közös célkitűzéssel arányos a támogatási intézkedés.

Tovább a teljes cikkre

A Bizottság és Kína párbeszédet kezdeményez az állami támogatások kontrolljáról

Publikálva: 2017. június 5.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága és Kína egyetértési nyilatkozatot írt alá a dialógus kezdeményezéséről.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció