Hírek

Az Európai Bizottság jóváhagyta a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó magyar támogatási programot

Publikálva: 2017. július 12.

Az Európai Bizottság megállapította, hogy a megújuló energiaforrásból származó villamos energia termelésére vonatkozó új magyar támogatási program összhangban áll az uniós állami támogatási szabályokkal. A program az Unió energetikai és éghajlat-politikai céljainak megfelelően segíteni fogja Magyarországot a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében a verseny egyidejű megőrzése mellett.

Tovább a teljes cikkre

A Bizottság eljárásindító határozata a lengyel kiskereskedelmi szektornak nyújtott adóelőny ügyében

Publikálva: 2017. július 3.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága eljárásindító határozatot indított a lengyel kiskereskedelmet érintő adószabályzással kapcsolatban.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság közleményben hívja fel a figyelmet a tőkehiány kezelésére vonatkozó szabályok alkalmazására a bankszektorban

Publikálva: 2017. június 26.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága közzétette a banki ágazat tőkehiány kezelésére vonatkozó szabályokról a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság jóváhagyta a németországi radioaktív hulladék kezelésére létrehozott pénzügyi alapot

Publikálva: 2017. június 19.

A Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága jóváhagyó határozatban állapította meg, hogy a közös célkitűzéssel arányos a támogatási intézkedés.

Tovább a teljes cikkre

A Bizottság és Kína párbeszédet kezdeményez az állami támogatások kontrolljáról

Publikálva: 2017. június 5.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága és Kína egyetértési nyilatkozatot írt alá a dialógus kezdeményezéséről.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent az Európai Bizottság 2016. évi jelentése a versenypolitikáról

Publikálva: 2017. június 1.

Az Európai Bizottság 1971-től kezdődően teszi közzé éves jelentését a versenypolitika alakulásáról.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság részletes vizsgálati eljárást indított a Jaguar Land Rover szlovákiai beruházásának támogatása ügyében

Publikálva: 2017. május 26.

Az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága részletes vizsgálati eljárás megindításáról döntött a cég Nyitrában realizálandó beruházásának támogatása ügyében

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság jóváhagyta a pozsonyi nemzeti stadion megépítésére nyújtott támogatást

Publikálva: 2017. május 25.

Az Európai Bizottság jóváhagyó határozatot hozott a 75,2 millió euró beruházási költségű pozsonyi nemzeti futballstadion megépítésére nyújtott állami támogatás ügyében.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bizottság elfogadta az általános csoportmentességi rendeletet módosító rendeletet

Publikálva: 2017. május 18.

A módosító rendeletet 2017. május 17-én fogadta el az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága.

Tovább a teljes cikkre

Az Európai Bíróság ítélete a C-20/15. és C-21/15. számú ügyekben

Publikálva: 2016. december 28.

Az Európai Bíróság a World Duty Free Group SA és a Banco Santander SA és Santusa Holding SL ítéletben kimondta, hogy egy intézkedés szelektív lehet, ha csak azoknak a vállalkozásoknak nyitott, amelyek egy bizonyos típusú tranzakciót hajtanak végre. Az adóintézkedés szelektív, ha eltérést jelent a referencia-adórendszertől, és megkülönböztetést jelent az azonos ténybeli és jogi helyzetben lévő vállalkozások számára, kivéve, ha a rendszer belső logikája indokolja az eltérést. Ez akkor is igaz, ha elviekben az intézkedés minden vállalkozás számára nyitva áll. Annak, hogy a kedvezmény igénybevételének feltételei nem szigorúak, és ezért a lehetőség sok vállalkozás számára nyitva áll, csak a szelektivitás foka szempontjából van jelentősége, de ez a szelektivitás tényét nem kérdőjelezi meg.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció